En uppgång på 1,2% i S&P 500-index – nu över 3 300 $ – tidigt på tisdag pekar på en Biden-seger. Men rädslan för ett tätt, obeslutsamt resultat skulle kunna skicka marknaderna till en snurr.

Medan Joe Biden ser starkt ut för att ersätta Donald Trump som USA: s president, föredrar alla marknader inklusive Bitcoin Circuit, en klar vinnare mycket mer än en omstridd dödläge.

Bitcoin och globala marknader fruktar ett nära resultat

Det är en vecka då näringsidkare förväntar sig att Bitcoin ska gå i låst steg med de traditionella markörerna eftersom båda kandidaterna representerar ett liknande öde för BTC: s framtid.

De åtta svängstaterna i USA – Florida, Pennsylvania, Ohio, Michigan, North Carolina, Arizona, Wisconsin och Iowa – behåller fortfarande makten att svänga båda sidors resultat.

Bland dem är Florida den mest avgörande staten, som kommer ut idag klockan 20 EST. De andra viktiga svängstaterna för det republikanska partiet är Wisconsin och Michigan, medan demokrater som vinner i North Carolina och Georgia kommer att vara nyckeln till en Biden-seger.

Ett nära omröstningsresultat skulle försena slutresultatet och inleda ytterligare en tävlingsomgång mellan Biden och Trump i senaten eller via stämningar.

Vidare väljer Amerika sin president baserat på resultatet av det statliga hela valkollegiet snarare än populära röster. Det var detta som säkerställde Trumps seger över Hilary Clinton 2016, trots att de förlorade majoriteten.

Den förväntade tiden för ett slutresultat beror på onsdag. En nära seger eller förseningar på grund av rättegångar kan dock försena den i en vecka, vilket kan vara problematiskt för aktiemarknaderna med tanke på att näringsidkaren inte tycker om osäkerhet.

Kryptomarknadsuppfattningar

Bitcoin uppvisade vinster på 1% tisdag och ökade till $ 13 700 när röstningen började. En negativ finansieringsgrad för Bitcoin eviga swappar indikerar dock en något baisseartad lutning bland futureshandlare.

Dessutom upphör cirka 370 miljoner dollar i Bitcoin-optioner i fredags, vilket tyder på en stor säkring mot valresultat.

Sätt order eller säljoptioner som löper ut den 6 november dominerade optionsmarknaden idag och satsade cirka 2150 BTC, värt 29 miljoner dollar, på en nedåtgående trend.

Von admin