Er zijn veel dingen die we kunnen leren van de eerste lancering van Bitcoin Cash. Ten eerste, veel mensen hebben hun munten te vroeg verkocht en zullen daar nu al spijt van hebben. Ten tweede heeft Bitmain voorlopig geen plannen om BHC te ondersteunen. Anders zouden ze minstens één netwerkblok hebben ontgonnen, wat niet het geval is. Dit schetst ook een interessante toekomst voor SegWit2x in de toekomst.

Als we alle Bitcoin Cash prijsgesprekken even buiten beschouwing laten, zijn er enkele interessante feiten. Ten eerste, bijna niemand lijkt op dit moment BCH van mij te hebben. Niet geheel verrassend, want het is niet bepaald winstgevend om dat te doen. Ondanks dat BCH in waarde stijgt, zouden de meeste mijnwerkers zelfs niet eens op afstand break-even bereiken. Zelfs als ze een marginale hoeveelheid Bitcoin verdienen door middel van mijnbouw, blijft dat voorlopig een gunstiger optie dan Bitcoin Cash.

SegWit2x blijft een prioriteit voor Bitmain
Ten tweede is het verrassend om te zien dat Bitmain Bitcoin Cash niet ondersteunt. Veel mensen gingen ervan uit dat de hardwarefabrikant op deze bandwagon zou springen. Dat is niet het geval, want Bitmain heeft geen enkel BCH-blok op het netwerk gedolven. Het lijkt er niet op dat hun pool de mijnwerkers op dit punt ook niet de keuze geeft. Voor alle doeleinden zal het bedrijf de SegWit2x overeenkomst honoreren. Een meer dan welkome verrassing, alles in overweging genomen. Deze houding kan echter op elk moment veranderen.

Erik Voorhees

@ErikVoorhees
Als Bitmain BCC zou ondersteunen, zouden ze inmiddels een blokkade hebben gevonden. Dit is een bewijs dat Bitmain zich blijft inzetten voor SegWit2x (zoals ze zeiden).

6:37 PM – 1 augustus 2017
203
96 mensen hebben het hier over
Twitter Advertenties info en privacy
Ervan uitgaande dat dit het geval is, wordt SegWit2x des te belangrijker. Het Bitcoin-netwerk kwam samen om de activering van Segregated Witness in te sluiten. Eerder deze week ging ook de door de gebruiker geactiveerde softfork in werking. Dat heeft het netwerk echter in geen enkele hoedanigheid opgeschud. In feite zou je kunnen zeggen dat het BIP148 vrijwel onopgemerkt voorbij is gegaan. De volgende horde op de agenda is SegWit2x, een oplossing die over een paar maanden 2MB blokken via een vork zal introduceren.

Het zal interessant zijn om te zien hoe SegWit2x uiteindelijk uitpakt. Hoewel het Bitcoin netwerk eindelijk Segregated Witness zal krijgen, kan de 2MB vork nog steeds voor problemen zorgen. Een andere ketensplitsing wordt op dit moment niet verwacht, maar er kan de komende maanden nog veel veranderen. Alleen de tijd zal uitwijzen hoe al deze „gevechten“ zich zullen afspelen. Bitcoin Cash kan tegen die tijd zelfs niet meer relevant zijn. Het kan ook pariteit hebben bereikt met Bitcoin. Niemand kan voorspellen wat er zal gebeuren. Dit zijn zeer spannende tijden voor liefhebbers van cryptocurrency, zo veel is duidelijk.

Von admin