Er zijn veel verschillende soorten oplichting in de wereld van de cryptocurrency. Phishing sites zijn nog steeds de belangrijkste bron van zorg en financieel gewin voor criminelen. Het wordt alleen maar ingewikkelder dankzij betaalde Google Search-advertenties die in de browsers van mensen verschijnen. Een phishingsite die ShapeShift nabootst is geïdentificeerd als een Google-zoekresultaat. Het is gemakkelijk om de nep-advertentie te herkennen, maar sommige mensen Bitcoin Revolution zullen er toch in verleid worden om de site te bezoeken.

Het is gemakkelijk Bitcoin Revolution

Cryptocurrency gebruikers moeten te allen tijde op hun tenen staan bij het zoeken op het web. Bookmarking van de sites die u regelmatig bezoekt is de beste manier van werken. Het handmatig invoeren van adressen is gevoelig voor fouten en kan mensen doorverwijzen naar phishingsites. Wees ook altijd op uw hoede voor Google Search resultaten, want de eerste link is vaak een gesponsorde advertentie. Dit is het geval bij het uitvoeren bij de Bitcoin Revolution ervaring van een Google Search for ShapeShift. Het eerste resultaat is een advertentie voor een phishingsite.

Pas op voor de Fake ShapeShift-site in Google
Het is niet de eerste keer dat criminelen Google advertenties gebruiken om phishing sites te promoten. In dit geval wordt de site omgeleid naar ShapeShifth.io, in plaats van ShapeShift.io. Het is slechts een klein verschil dat de meeste mensen niet meteen zullen merken. Met behulp van de verkeerde site zal eindigen in het geld wordt gestolen, hoewel. De site ziet er precies zo uit en voelt precies als de echte ShapeShift, waardoor het voor beginnende gebruikers moeilijker wordt om Bitcoin Revolution de valse site te herkennen. Het is onduidelijk hoe lang deze advertentie al in de resultaten van Google verschijnt.

Cryptocurrency gebruikers zijn vaak het doelwit van criminelen. Gezien de prijsstijging van de meeste topvaluta’s is dat geen echte verrassing. Phishing sites zijn in dit opzicht altijd al een populaire aanvalsmethode geweest. Men zou verwachten dat cryptocurrenthousiastelingen het beter weten dan te vallen voor dergelijke flagrante zwendelpraktijken, maar de realiteit is vaak heel anders. Bookmarking van het juiste geldplus adres is een haalbare oplossing om problemen zoals phishingsites te omzeilen. Het is nu aan Google om van deze kwaadaardige reclame af te komen.

Dit is niet de eerste poging tot phishing tegen ShapeShift of andere cryptocurrency platforms. Uitwisselingen zijn in dit opzicht het meest prominente doelwit voor cybercriminelen. Deze platformen worden vaak gebruikt door mensen van over de hele wereld, wat betekent dat er goed geld te verdienen valt met copycat sites. Het is onduidelijk of iemand de nep ShapeShfit site heeft gebruikt en daardoor geld heeft verloren. Google moet zijn spel opvoeren om dergelijke advertenties in de toekomst actief te blokkeren, zo veel is zeker.

Von admin