Oprichter van Binance Sued Over Venture Capital Funding Deals
RICK D. 25 APRIL 2018 16:20 UUR
De oprichter van het grootste platform voor de uitwisseling van digitale activa ter wereld is aangeklaagd voor twee potentiële financieringstransacties van verschillende durfkapitaalondernemingen. Sequoia Capital beweert dat gesprekken met IDG Capital eind 2017 in strijd Bitcoin Revolution waren met exclusiviteitsovereenkomsten tussen Binance en Sequoia.

Bitcoin Revolution in Schending van Exclusiviteitsovereenkomst

Volgens documenten van de rechtbank van Hongkong van 26 maart en 24 april is Sequoia sinds augustus 2017 in gesprek over investeringen. In de komende maanden werden deze onderhandelingen voortgezet. In de loop van december, toen de prijs van Bitcoin zijn hoogste Bitcoin Revolution met deze ’software‘ niveau bereikte, zijn de gesprekken echter afgebroken. Zhao Changpeng’s team zijn gemeld aan Sequoia hebben verteld dat hun aanbod van 80 miljoen dollar voor bijna 11% van het bedrijf was een onderwaardering.

Het was rond deze tijd dat een tweede durfkapitaalonderneming een alternatieve aanbieding aan Binance uitvaardigde. IDG Capital stelde de injectie van twee financieringsrondes in het bedrijf voor – de eerste $400 miljoen, gevolgd door een volgende $1 miljard.

Sequoia beweren dat de gesprekken met IDG Capital de exclusiviteitsrechten schonden die tussen henzelf en Zhao waren overeengekomen. Ondanks inspanningen om het meningsverschil door middel van arbitrage te regelen, werd het openbaar toen Sequoia om een bevel verzocht dat Zhao verbiedt om met andere investeerders te onderhandelen.

Het rapport van Bloomberg dat een spreekbuis van Binance de publicatie vertelde dat de firma niet in staat was om onmiddellijk op de kwestie commentaar te geven. Zij gaan verder met te stellen dat Zhao hen eerder heeft verteld dat zijn uitwisselingsplatform forexaktuell alleen samenwerking met investeringsfirma’s zal overwegen als ze kunnen helpen met het beveiligen van licenties en het werken met financiële regelgevers.

Terwijl Zhao nog geen bewijs moet leveren van de waardering van zijn bedrijf, beweert hij dat Binance ongeveer 3 miljard dollar waard is tegen een conservatieve schatting. Net als bij de waardering worden veel van de activiteiten van het uitwisselingsplatform geheim gehouden – zoals de locatie van hun kantoren en servers. Voorlopig wordt echter aangenomen dat Binance in Hongkong is gevestigd – gebaseerd op de eerdere verklaringen van Zhao zelf.

Onlangs echter lijkt een verhuizing naar een vriendelijker gebied op de kaart te staan. Binance kondigde vorige maand aan dat ze overwegen te verhuizen naar Malta – een land dat al bekend staat om zijn lakse belastingwetgeving en een land dat actief streeft naar regelgeving waarvan wetgevers hopen dat het eilandnatie een toevluchtsoord zal zijn voor startende cryptocurrenten. Eind maart sprak minister-president Joseph Muscat zelf in een politieke toespraak met optimisme de digitale valuta’s toe:

„Ik twijfel er niet aan dat het [cryptocurrency] de basis zal vormen van een nieuwe economie in de toekomst. Net zoals we waarde toekennen aan stukjes papier, zo zullen ook toekomstige generaties waarde toekennen aan elektronische opslagsystemen.

Von admin

Ähnlicher Beitrag